Kontaktné údaje predávajúceho:

Júlia Kalová – JuKa

Sídlo: Pekná cesta 2459/19, 83152 Bratislava-Rača, Slovenská republika

Korešpondenčná adresa: Orechová 26, 900 27 Bernolákovo, Slovenská republika

IČO: 53 412 788

DIČ: 1126816823

Registrácia: Okresný úrad Senec, číslo živnostenského registra: 140-25431

Bankové spojenie: Tatra banka, a. s., č. b. ú.: IBAN: SK35 1100 0000 0080 1125 7713

BIC/SWIFT: TATRSKBX

(skrátene „predávajúci“)

Ako predávajúci sme Vám ako kupujúcemu predložili našu ponuku na kúpu rastlín, iných tovarov. Vašou objednávkou, či už ústnou alebo písomnou (e-mailom, na sociálnych sieťach, cez sms) ste vyjadrili svoj záujem o kúpu rastliny/iného tovaru z našej ponuky, ktorá obsahovala aj uvedenie ceny za tovar. Akceptáciou z našej strany je uzavretá kúpna zmluva podľa Občianskeho zákonníka, ktorým sa aj spravuje celý náš zmluvný vzťah. Táto zmluva je uzatváraná na diaľku a uzavretá mimo prevádzkových priestorov predávajúceho.

Vlastníctvo ku kupovanej rastline/inému tovaru prechádza na kupujúceho úplným zaplatením dohodnutej kúpnej ceny.

Spôsob platby za kupovanú rastlinu/iný tovar je dohodnutý:

-platba vopred na bankový účet (a následné odovzdanie/zaslanie rastliny/iného tovaru), alebo

-platba na dobierku – zaplatíte pri prevzatí zásielky od doručovateľa

Pri odoslaní poštou tovar dôkladne zabalíme, v zimnom období je ochrana rastlín znásobená.

Položku „balné“ si môžeme účtovať vo výške 0,5 – 1,50 eur, v závislosti od veľkosti balíka a počtu rastlín ktoré obsahuje.

Na konkrétnom spôsobe odoslania (list 1. triedou, doporučený list, balík na poštu, balík na adresu, expres kuriér, či inou prepravnou službou) sa dohodneme pri uzatváraní objednávky.

Cena poštovného/prepravného je závislá od veľkosti a váhy balíka, od doplnkových služieb.

Vystavíme Vám faktúru, ktorá slúži aj ako záručný list a túto Vám zašleme e-mailom, alebo odovzdáme spolu s tovarom.

Orgán dozoru:

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI)

Inšpektorát SOI pre Bratislavský kraj

Bajkalská 21/A, P. O. BOX č. 5, 820 07  Bratislava 

Odbor výkonu dozoru

tel. č. 02/58 27 21 72, 02/58 27 21 04
fax č. 02/58 27 21 70

REKLAMAČNÝ PORIADOK

(zodpovednosť za vady, záruka, reklamácie)

Záručná doba pre fyzické osoby – spotrebiteľov je 24 mesiacov odo dňa prevzatia rastliny/iného tovaru a začína dňom prevzatia rastliny/iného tovaru kupujúcim.

Reklamácie budeme vybavovať súladne s Občianskym zákonníkom.

Ako kupujúci máte právo tovar reklamovať, ak obsah zásielky, kvalita tovaru, cena a úplnosť zásielky nezodpovedá Vašej objednávke a našej dohode.

Dovoľujeme si Vás upozorniť, že ak uvediete nesprávnu adresu na dodanie tovaru, nezodpovedáme za nedoručenie, alebo ak uvediete nesprávne telefónne číslo, alebo sa nebudete zdržiavať na adrese, na ktorú sme si dohodli dodanie tovaru.

Predávané a odosielané rastliny pravidelne kontrolujeme a pred ich odovzdaním sa o ne dôkladne staráme, aby sme Vám odovzdali rastliny v najlepšom stave a kvalite.

Keďže predávame rastliny, chceme Vás vyzvať, aby ste zásielku prevzali čo najskôr, otvorili ju a podľa druhu rastliny túto poliali v primeranom čase. (Kaktusy, sukulenty vyžadujú len miernu zálievku). Ak by sa stalo, že by sa rastlina po Vašej riadnej starostlivosti neujala, dajte nám toto vedieť na e-mailovú adresu: office@juka-kvety.sk alebo telefonicky: 0911 152 793

a spravíme všetko pre to, aby ste boli spokojní.

Ak sa stane, že rastlina, iný tovar bude poškodená počas jej prepravy, ihneď po otvorení zásielky rastlinu/iný tovar vyfotografujte a kontaktujte nás na e-mailovej adrese: office@juka-kvety.sk alebo telefonicky: 0911 152 793 v deň prevzatia zásielky a opätovne – spravíme všetko pre to, aby ste boli spokojní. Neskoršie reklamácie Vám nebudeme môcť uznať, s výnimkou toho, že preukážete, že vady rastliny/iného tovaru boli už v čase jeho prevzatia.

Dovoľujeme si Vás upozorniť, že záruka sa nevzťahuje na uhynutie rastliny, ktoré je spôsobené nesprávnym zaobchádzaním s rastlinou, najmä:

– ak po prevzatí necháte rastlinu v obale,

– ak rastlinu primerane nepolejete,

– ak rastlinu nesprávne zasadíte, vysadíte, alebo zasadíte na nevhodné miesto,

– ak nespravíte správne pestovateľské opatrenia, napr. zasadíte rastlinu do nevhodnej pôdy, rastlinu prehnojite, nespravíte primeraný orez drevitých rastlín pri ich vysadení a i.

Ak vady na rastline vzniknú na základe prírodných javov, napr. mrazu, krupobitia, dlhodobého sucha, záplavy, rovnako to nie je dôvod na reklamovanie rastliny.

Fotografie rastlín, ktoré sme Vám poskytli zobrazujú rastlinu, ktorá je na predaj.

V prípade, že máme na sklade viac podobných rastlín, fotografia predávanej rastliny zodpovedá veľkosťou aj kvalitou tej, ktorá Vám je odovzdaná. Veľkosť rastlín je vždy uvedená buď výslovne alebo vyplýva z príslušnej fotografie. Na vyžiadanie Vám znovu zašleme aktuálnu fotografiu pri uzatváraní objednávky, prípadne dáme na výber z viacerých variantov.

Reklamácie vybavujeme bez zbytočného odkladu, reklamačné konanie ukončujeme v lehote 30 dní odo dňa prijatia reklamácie v súlade so zákonom.

Ak ide o vadu rastliny/iného tovaru, ktorú možno odstrániť, má kupujúci podľa Občianskeho zákonníka právo, aby bola bezplatne, včas a riadne odstránená. Predávajúci je povinný vadu bez zbytočného odkladu odstrániť. Kupujúci môže namiesto odstránenia vady požadovať výmenu veci, alebo ak sa vada týka len súčasti veci, výmenu súčasti, ak tým predávajúcemu nevzniknú neprimerané náklady vzhľadom na cenu tovaru alebo závažnosť vady. Predávajúci môže vždy namiesto odstránenia vady vymeniť vadnú vec za bezvadnú, ak to kupujúcemu nespôsobí závažné ťažkosti. Ak ide o vadu, ktorú nemožno odstrániť a ktorá bráni tomu, aby sa vec mohla riadne užívať ako vec bez vady, má kupujúci právo na výmenu veci alebo má právo od zmluvy odstúpiť. Tie isté práva prislúchajú kupujúcemu, ak ide síce o odstrániteľné vady, ak však kupujúci nemôže pre opätovné vyskytnutie sa vady po oprave, alebo pre väčší počet vád vec riadne užívať. Ak ide o iné neodstrániteľné vady, má kupujúci právo na primeranú zľavu z ceny veci. Práva zo zodpovednosti za vady sa uplatňujú u predávajúceho, u ktorého bola vec kúpená. Práva zo zodpovednosti za vady veci, pre ktoré platí záručná doba, zaniknú, ak sa neuplatnili v záručnej dobe. Práva zo zodpovednosti za vady pri veciach, ktoré sa rýchlo kazia, musia sa uplatniť najneskôr v deň nasledujúci po kúpe; inak práva zaniknú.

ODSTÚPENIE OD ZMLUVY

Týmto Vás zároveň informujeme , že ak ste fyzickou osobou – ako spotrebiteľ máte podľa zákona č. 102/2014 Z. z. právo odstúpiť od kúpnej zmluvy, ktorú sme uzavreli na kúpu tovaru.

V súlade so zákonom Vás informujeme o podmienkach, lehote a postupe pri uplatňovaní práva na odstúpenie od zmluvy; a zároveň Vám ako spotrebiteľovi poskytujeme na poslednej strane formulár na odstúpenie od zmluvy.

POUČENIE O UPLATNENÍ PRÁVA SPOTREBITEĽA NA ODSTÚPENIE OD ZMLUVY

1. Právo na odstúpenie od zmluvy

Máte právo odstúpiť od tejto kúpnej zmluvy bez uvedenia dôvodu v lehote 14 dní. Lehota na odstúpenie od zmluvy uplynie po 14 dňoch odo dňa, keď Vy alebo Vami určená tretia osoba s výnimkou dopravcu prevezmete tovar, ktorý bol dodaný ako posledný.

Pri uplatnení práva na odstúpenie od zmluvy nás informujte o svojom rozhodnutí odstúpiť od tejto zmluvy jednoznačným písomným vyhlásením (napríklad listom zaslaným poštou, alebo e-mailom) na adrese: Júlia Kalová – JuKa, miesto podnikania: Pekná cesta 2459/19, 83152 Bratislava-Rača, korešpondenčná adresa: Orechová 26, 900 27 Bernolákovo, Slovenská republika, e-mailový kontakt: office@juka-kvety.sk

Na tento účel môžete použiť tento vzorový formulár na odstúpenie od zmluvy, ktorý je poslednou stranou tohto dokumentu a ktorý sme Vám odovzdali alebo zaslali.

Lehota na odstúpenie od zmluvy je zachovaná, ak zašlete oznámenie o uplatnení práva na odstúpenie od zmluvy pred tým, ako uplynie lehota na odstúpenie od zmluvy.

2. Dôsledky odstúpenia od zmluvy

Po odstúpení od zmluvy Vám vrátime všetky platby, ktoré ste uhradili v súvislosti s uzavretím zmluvy, najmä kúpnu cenu vrátane nákladov na doručenie tovaru k Vám. To sa nevzťahuje na dodatočné náklady, ak ste si zvolili iný druh doručenia, ako je najlacnejší bežný spôsob doručenia, ktorý ponúkame. Platby Vám budú vrátené bez zbytočného odkladu, najneskôr do 14 dní odo dňa, keď nám bude doručené Vaše oznámenie o odstúpení od tejto zmluvy. Ich úhrada bude uskutočnená rovnakým spôsobom, aký ste použili pri Vašej platbe, ak ste výslovne nesúhlasili s iným spôsobom platby, a to bez účtovania akýchkoľvek ďalších poplatkov.

Platba za zakúpený tovar Vám bude uhradená až po doručení vráteného tovaru späť na našu adresu: Júlia Kalová – JuKa, korešpondečná adresa: Orechová 26, 900 27 Bernolákovo, SR.

V súvislosti s dodaním tovaru informujeme fyzickú osobu – spotrebiteľa (nevzťahuje sa na právnickú osobu), ako možno vrátiť tovar v prípade odstúpenia od zmluvy:

Zašlite nám tovar späť alebo ho prineste na našu adresu:

ADRESA NA VRÁTENIE TOVARU PRI ODSTÚPENÍ OD ZMLUVY ALEBO REKLAMÁCIE:

Júlia Kalová – JuKa

Korešpondenčná adresa: Orechová 26, 900 27 Bernolákovo, SR

najneskôr do 14 dní odo dňa uplatnenia práva na odstúpenie od zmluvy. Lehota sa považuje za zachovanú, ak tovar odošlete späť pred uplynutím 14-dňovej lehoty.

Priame náklady na vrátenie tovaru od Vás k nám znášate Vy.

Dovoľujeme si Vás upozorniť, že zodpovedáte za akékoľvek zníženie hodnoty tovaru v dôsledku zaobchádzania s ním iným spôsobom, než aký je potrebný na zaistenie povahy, vlastností a funkčnosti tovaru. Zodpovedáte aj za škodu, ktorá vznikne počas prepravy tovaru naspäť predávajúcemu, ak tovar nevhodne, neprimerane, nesprávne zabalíte a týmto spôsobom dôjde k poškodeniu zásielky.

VZOROVÝ FORMULÁR NA ODSTÚPENIE OD ZMLUVY

(vyplňte a zašlite tento formulár len v prípade, že si želáte odstúpiť od zmluvy)

Kupujúci/spotrebiteľ:

Meno a priezvisko: ___________________________________________________________

Adresa bydliska: _____________________________________________________________

Adresát – predávajúci:

Júlia Kalová – JuKa

Miesto podnikania: Pekná cesta 2459/19, 83152 Bratislava-Rača, Slovenská republika

IČO: 53 412 788, DIČ: 1126816823

ADRESA NA VRÁTENIE TOVARU PRI ODSTÚPENÍ OD ZMLUVY ALEBO REKLAMÁCIE:

Júlia Kalová – JuKa

Korešpondečná adresa: Orechová 26, 900 27 Bernolákovo, SR

E-mailový kontakt: office@juka-kvety.sk

Telefonický kontakt: 0911 152 793

ako kupujúci týmto oznamujem/oznamujeme* predávajúcemu, že odstupujem/odstupujeme* od zmluvy na tento tovar:

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

Deň objednania:_____________________ Deň prevzatia tovaru: _____________________

V ____________________________________________ dňa _________________________

Podpis: _______________________________

Kupujúci – spotrebiteľ

_______________________

* Nehodiace sa prečiarknite